BİLGİ öğrencilerinden Türk mutfağına modern dokunuş

İstanbul Bilgi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri mezuniyet projeleri kapsamında Türk mutfağının geleneksel ürünlerini yeniden yorumladıkları bir tadım etkinliği düzenledi. “Gelenekten Geleceğe” temasıyla santralistanbul Kampüsü’nde gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler, yerel ve coğrafi işaretli ürünlere odaklanarak hazırladıkları üç aşamalı özgün tadım menülerini konukların beğenisine sundu.

Öğrenciler; Amasya elması, Manavgat altın susamı, Köyceğiz portakalı, Urla sakız enginarı, Bursa şeftalisi, İspir fasulyesi, Buldan kestanesi tarhana, nar, tahin ve sumak gibi Türk mutfağının öne çıkan geleneksel ürünlerinden ilham aldı. Gastronomi eğitimi boyunca edindikleri teknik ve teorik birikimi yaratıcılıkla birleştiren öğrenciler hem içerik hem de sunum açısından etkileyici tabaklara imza attı. Menülerde Hint mutfağından Fransız pastacılığına, tütsülemeden fermantasyona uzanan pek çok farklı  mutfak ve teknik bir arada kullanılarak geleneksel lezzetler modern bir bakış açısıyla yeniden yorumlandı. 

İstanbul Bilgi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Fikret Soner, “Bu yılki mezuniyet projelerinde öğrencilerimiz geleneksel ürünleri yalnızca teknik birer malzeme olarak değil, kültürel mirasın taşıyıcısı olarak ele aldı. Köklerden beslenen, çağdaş ve yenilikçi bir bakışla hazırlanan menüler, Türk mutfağının geleceğine dair umut ve ilham veriyor. Yerelliği kaybetmeden dünyaya açılabilen bir mutfak vizyonunu bu projelerde somut olarak gözlemlemek çok değerliydi.” dedi.

 

 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

  • Benzer Haberler

    “Fosforlu Cevriye” Büyükçekmece’de Unutulmaz Bir Akşam Yaşattı

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, hikayesi, müzikleri ve dekoruyla dikkat çeken oyunlarından “Fosforlu Cevriye”yi Büyükçekmece seyircisiyle buluşturdu.

    Büyükşehir, “Kat’ı sanatını” geleceğe aktarıyor

    Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Türk süsleme döneminde sanatında oldukça yaygın yapılan, kâğıt veya derinin kesilip üst üste koyulup üç boyutlu düzenlenmesiyle oluşturulan “Kat’ı” sanatının geleceğe aktarılması amacıyla çalışmalar yürütüyor.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    İlgilenebileceğiniz Haberler

    Arabeskin Usta İsmi Cansever’den Duygusal Açıklama: Dualarınızı Bekliyorum

    • Aralık 18, 2025
    • 26 views
    Arabeskin Usta İsmi Cansever’den Duygusal Açıklama: Dualarınızı Bekliyorum

    “Fosforlu Cevriye” Büyükçekmece’de Unutulmaz Bir Akşam Yaşattı

    • Aralık 17, 2025
    • 26 views
    “Fosforlu Cevriye” Büyükçekmece’de Unutulmaz Bir Akşam Yaşattı

    Büyükşehir, “Kat’ı sanatını” geleceğe aktarıyor

    • Aralık 17, 2025
    • 25 views
    Büyükşehir, “Kat’ı sanatını” geleceğe aktarıyor

    Gölcük’te Sağlıklı Yaşamın Kapıları Aralandı

    • Aralık 17, 2025
    • 34 views
    Gölcük’te Sağlıklı Yaşamın Kapıları Aralandı

    İFSAK Fotoğraf Yolculukları ’25 Beylikdüzü’nde Açıldı

    • Aralık 17, 2025
    • 26 views
    İFSAK Fotoğraf Yolculukları ’25 Beylikdüzü’nde Açıldı

    Öğrencilerin Kültür Evi’ne ziyaretleri sürüyor

    • Aralık 17, 2025
    • 29 views
    Öğrencilerin Kültür Evi’ne ziyaretleri sürüyor