Yamanlar yılın en renkli şenliğine hazır!

Karşıyaka Belediyesi, tarihi yangın felaketinin ardından yaraların dayanışmayla sarıldığı Yamanlar’da, yılın en renkli şenliğini düzenleyecek. Yarın (22 Eylül Pazar), köy meydanının keyifli atmosferinde gerçekleşecek şenliğe, ünlü şef Hazer Amani de katılacak. Başkan Yıldız Ünsal “Bu renkli buluşmaya ortak olmak ve dayanışmamıza güç katmak isteyen herkesi yarın Yamanlar’a bekliyoruz” dedi.

 

Karşıyaka Belediyesi tarafından “Renk, Tat ve Dayanışma ile Yeniden Doğuyoruz!” sloganıyla düzenlenen Yamanlar Domates Şenliği, 22 Eylül Pazar günü köy meydanında gerçekleştirilecek. Geçtiğimiz ay İzmir tarihinin en büyük orman yangını ile karşı karşıya kalan Yamanlar’da dayanışmayı büyütmeyi ve yerelde kalkınmaya katkı sunmayı amaçlayan şenlikte, yöreye has domatesin tanıtımı yapılacak. Gün boyunca birbirinden renkli etkinlikler gerçekleştirilecek.

 

ŞEF HAZER AMANİ GELİYOR

Şenlik programı kapsamında ilk olarak saat 10.00’da Saba Karanfil ile sabah sporu etkinliği düzenlenecek. Aynı saatte başlayacak olan çocuk etkinlikleri, gün boyunca devam edecek. 11.00-12.00 saatleri arasında domates detox suyu ikramı olacak. Saat 12.00’de ise ünlü şef Hazer Amani’nin de katılımıyla açılış töreni yapılacak. Halk oyunları gösterileri, domates yeme yarışması ve en iyi domates ödül töreninin ardından, Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal ve Hazer Amani tarafından konuklara menemen ikram edilecek. 13.00-17.00 saatleri arasında renkli sahne programları ile Cordelion MSM atölyeleri düzenlenecek. Şenlik coşkusu, Seda Öztürk’ün konseri ve ardından Hasan Kılınçer – Dancewithayaz dans gösterisi ile zirveye taşınacak. Öte yandan, şenliğe katılmak isteyen vatandaşlar için Karşıyaka Belediyesi önünden 09.30 ile 18.30 saatleri arasında; 1,5 saat arayla ücretsiz olarak araç kaldırılacak.

 

“HERKESİ BEKLİYORUZ”

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal “Yamanlar Domates Şenliğimizle, yangın felaketinin büyük acı ve korkuya yol açtığı bölgede yaşamı yeniden yeşerteceğiz. Geçmişi 150 yıl öncesine uzanan Yamanlar domatesini tanıtacak, eşsiz lezzetleri birlikte deneyimleyeceğiz. Birbirinden renkli etkinliklerle keyif dolu anlar yaşayacağız. Hem yöre halkına ve yerel üreticilere destek olmak hem de unutulmaz bir gün geçirmek isteyen herkesi şenliğimize davet ediyoruz” diye konuştu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Leave a Reply