Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Gastronomisi Basın Kahvaltısında Tanıtıldı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) zengin gastronomi kültürünü tanıtmak amacıyla düzenlenen basın kahvaltısı, 5 Aralık 2024 tarihinde Somer Sivrioğlu’nun sahibi olduğu Efendy Restoran’da gerçekleştirildi.

Etkinlik, KKTC’nin kültürel ve gastronomik değerlerini uluslararası alanda tanıtmayı hedefleyen önemli bir organizasyon olarak büyük ilgi gördü.

Protokol ve Önemli Katılımcılar

Basın kahvaltısında, Ak Parti kurucularından ve 24. Dönem milletvekili Belma Satır, Ak Parti Milletvekili Nilhan Ayan, 27. Dönem Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, eski Turizm Bakanı Bülent Akarcalı, KKTC Turizm, Çevre ve Kültür Bakanına vekâleten Müsteşar Serhan Aktunç, KKTC İstanbul Başkonsolosu ve ünlü tarihçi Sema Soykan gibi isimler yer aldı. Ayrıca beslenme uzmanı Prof. Dr. Oğuz Özyaral ve Türkiye Gastronomi Turizmi Derneği (GTD) Başkanı Gürkan Boztepe de etkinliğin öne çıkan isimlerindendi.

Türkiye Gastronomi Turizmi Derneği’nin Emlak Komitesi Başkanı Semih Sarıalioğlu ve GTD’nin KKTC Temsilcisi Ceyhun Tunalı, katılımcılara seslenerek, “Yavru Vatan Kıbrıs” ile Türkiye arasındaki kültürel ilişkilerin daha da güçlendirilmesi gerektiğini vurguladılar.

KKTC’nin Lezzetleri Büyük Beğeni Topladı

Etkinlik boyunca KKTC’ye özgü gastronomik ürünler misafirlere sunuldu. Hellim peyniri ve özel peynir çeşitlerinden oluşan ikramlar, konukların beğenisini kazandı. Kahvaltının sonunda katılımcılara KKTC’nin sembolü haline gelen hellim peyniri ve özel tasarlanmış peynir tahtaları hediye edildi.

Gastronomi ile Güçlenen Bağlar

Etkinlik, KKTC’nin gastronomik zenginliklerinin tanıtılmasının yanı sıra Türkiye ile KKTC arasındaki bağların gastronomi ekseninde güçlendirilmesi için de önemli bir adım oldu.

Türkiye Gastronomi Turizmi Derneği ve KKTC temsilcileri, bu tür organizasyonların artarak devam etmesinin önemine dikkat çekerek, misafirleri Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni ziyaret etmeye davet etti.

Bu anlamlı etkinlik, KKTC’nin kültürel mirasının daha geniş kitlelere ulaşmasına ve gastronomisinin uluslararası platformda tanınmasına katkı sağladı.

​​​​​​​

  • Benzer Haberler

    ‘Baldız’ setinden ilk kareler

    2025’in gülme garantili filmi ‘Baldız’, sete çıktı.

    Flash Haber’e Güçlü Transfer: Ayşe Kök Haber Programları İçerik Direktörü Oldu!

    Başarılı televizyoncu Ayşe Kök, yeni yapılanmaya giren Flash Haber Televizyonu ile anlaştı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    İlgilenebileceğiniz Haberler

    ‘Baldız’ setinden ilk kareler

    • Ocak 25, 2025
    • 0 views
    ‘Baldız’ setinden ilk kareler

    Bir rus edebiyatı klasiği bulgakov’un “köpek kalbi” seyirciyle buluştu

    • Ocak 24, 2025
    • 44 views
    Bir rus edebiyatı klasiği bulgakov’un “köpek kalbi” seyirciyle buluştu

    Tedbirler gevşetildi, salgın hastalıklar arttı… Bulaşıcı hastalıklardan korunmak için hijyen ve önlemler şart!

    • Ocak 24, 2025
    • 44 views
    Tedbirler gevşetildi, salgın hastalıklar arttı… Bulaşıcı hastalıklardan korunmak için hijyen ve önlemler şart!

    Dassault Systèmes’in FDA ile Ortak Çalışması: Klinik Deneylerde Sanal İkizlerin Kullanımına Yönelik Yenilikçi Bir Kılavuz

    • Ocak 24, 2025
    • 44 views
    Dassault Systèmes’in FDA ile Ortak Çalışması: Klinik Deneylerde Sanal İkizlerin Kullanımına Yönelik Yenilikçi Bir Kılavuz

    Uğur Mumcu Güzelbahçe’de anıldı. Güzelbahçe’de Uğur Mumcu ismi Atatürk Kültür Merkezi’nde yaşayacak

    • Ocak 24, 2025
    • 40 views
    Uğur Mumcu Güzelbahçe’de anıldı. Güzelbahçe’de Uğur Mumcu ismi Atatürk Kültür Merkezi’nde yaşayacak

    Kültür-Sanat ve Sporun Kalbi Beylikdüzü’nde Attı

    • Ocak 24, 2025
    • 36 views
    Kültür-Sanat ve Sporun Kalbi Beylikdüzü’nde Attı