Skolyoz Ameliyatı Nedir?

Skolyoz ameliyatı omurga hastalıkları konusunda problem yaşayan ve omurga da eğrilik, ağrı yaşayan kişiler için son tedavi süreci olduğu söylenebilir. Doç. Dr. Özcan Kaya gibi skolyoz ameliyatı yapan doktorlar genel anlamda bu tedaviyi omurgada yaşanan eğriliğin fizik tedavi, korse ve egzersiz gibi yöntemler ile tedavi edilemediği zaman tercih eder.

Bir kişinin ameliyat olabilmesi için ilk olarak omurgadaki eğriliğinin 45 derecenin üzerinde olması gerekir. Aksi taktirde fizik tedavi de egzersiz gibi yöntemler tercih edilir. Herhangi bir kişinin skolyoz ameliyatı olup olmaması kararı ameliyat dışı olan tedaviler da fayda sağlanmadığında yapılır. Evlilik sebebiyle bacak ve sırt ağrılarının şiddetlenmesi ve buna yönelik olarak eğriliğinin 45 derece üzerine çıkması gerekir.

Skolyoz Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Skolyoz ameliyatlar aslında genel anlamda hastasın ya özel olarak belirlenir. Çünkü her hasta için farklı bir tedavi yöntemi ve farklı bir ameliyat yöntemi tercih edilebilir. Bu nedenle tamamen kullanılacak olan yöntem hastaya özel olur. Spinal fizyon denilen yöntemlerden biri de skolyoz ameliyatında kullanılan bir yöntemdir. Bu işlem üzerinde omurga da bulunan eğriliği düzeltebilmek için iki ya da daha fazla olur kemiği hastanın ehli olan kısımlarında kullanılan bazı malzemeler ile birleştirilir. Buna yönelik olarak tek bir kemik haline getirilir. Bu yöntem sayesinde hastanın omurgasına çubuklar ve vidalar yerleştirilir. Buna yönelik olarak genel düzeltme sağlanır. Bu işlemden sonra ameliyatın yapıldığı bölge girifti ismi verilen küçük kemik parçaları da eklenir. Bu sayede omurilik kemikleri bir araya gelir ve genel anlamda kemikte beraber büyüyerek tamamen tek bir kemik halini alır.

Doç. Dr. Özcan Kaya genel anlamda hastanın tüm tetkiklerini yapar. Buna yönelik olarak da bir tedavi belirler. Eğer tedaviyle geçebilecek bir derecede değilse bu durumda hastaya en uygun skolyoz ameliyatına karar verilir ve en kısa sürede bu işlem en sağlıklı şekilde tamamlanır.

Skolyoz Ameliyatı Fiyatları

Pek çok kişide görülmesiyle beraber insanlar ameliyat için Doç. Dr. Özcan Kaya gibi uzman doktor araştırmasına girerler. Skolyoz ameliyatı fiyatı 2024 genel anlamda kişiden kişiye yönelik olarak değişir. Hastanın skolyoz durumuna göre ve kullanılacak malzemelere yönelik olarak değişir.

Leave a Reply