Suna Kan Keman Günleri Başladı

Çankaya Belediyesi, keman virtüözü Suna Kan, adına düzenlenen Keman Günlerinde anarken açılış konserine de ev sahipliği yaptı.

 

Ankara Devlet Konservatuarlar Derneği ve Sevda-Cenap And Müzik Vakfı ile ortaklaşa düzenlenen Suna Kan Keman Günlerinin açılış konseri, Çankaya Belediyesi Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezinde müzikseverlerle buluştu.

 

Harika Çocuk Yasası ile Türk Müzik tarihine adını yazdıran keman virtüözü Suna Kan adına düzenlenen açılış konserinde şef Burak Tüzün’ün yönettiği ADK-DER Oda Orkestrası Wolfgang Amadeus Mozart’ın ‘Küçük Bir Gece’ müziğini yorumlarken genç keman sanatçısı Ece Namlı da Antonio Vivaldi’nin ‘Dört Mevsim’ keman konçertosunu seslendirdi.

 

ÇSM’DE KONSERLER DEVAM EDECEK

 Suna Kan Keman Günleri keman ve piyano resitalleri ile devam edecek. İlk resital 24 Ekim Çarşamba günü Çankaya Belediyesi Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezinde gerçekleştirilecek. Suna Kan adına düzenlenen 1. Uluslararası Suna Kan Keman Yarışması ikincisi Bulgar Zornitsa Ilarıonova sahne alırken kendisine piyanist Cana Gürmen eşlik edecek.

 

Suna Kan Keman Günlerinin kapanış konseri ise yine Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezinde sanatseverlerle buluşacak. 26 Ekim Cuma günü gerçekleşecek kapanış konserinde 2. Uluslararası Suna Kan Keman Yarışması birincisi genç keman sanatçısı Ilgın Top piyanist Çağdaş Özkan ile resital sunacak.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Leave a Reply