Türkiye’den bilim insanları ABD’nin lider üniversitesiyle geleceğin kanser tedavilerini geliştirecek

İstinye Üniversitesi, Liv Hospital ile dünyanın önde gelen yükseköğretim kurumlarından Pennsylvania Üniversitesi’ne bağlı Perelman Tıp Fakültesi arasında yapılan iş birliğiyle dirençli kanserin tedavisinde yeni yöntemlerin geliştirilmesi hedefleniyor. Ayrıca bu tedavilerde kullanılacak hücreler de Türkiye’de üretilebilecek.

İstinye Üniversitesi, Liv Hospital ile dünyanın lider yükseköğretim kurumlarından Pennsylvania Üniversitesi’nin Perelman Tıp Fakültesi arasında yapılan protokolle, dirençli kanserde kullanılan hücre ve proton tedavisinde yeni yaklaşımların ortak klinik faaliyetlerle hayata geçirilmesini hedefliyor. İş birliği kapsamında klinik uygulamalardan ikinci görüş sistemine, uluslararası eğitimlerden hücre üretim laboratuvarlarına kadar birçok proje eş zamanlı ilerleyecek. Protokol sayesinde gerçekleştirilecek bilimsel konferanslarla Perelman Tıp Fakültesi uzmanlarının bilgi ve tecrübesi Türk sağlık profesyonelleriyle buluşacak. Ayrıca İstinye Üniversitesi ve Liv Hospital hekimleri için çevrimiçi ve yüz yüze eğitim programları da hayata geçirilecek.

Türk Hekimler Dünyadaki Uygulamaları Yakından Görecek

Özellikle karmaşık ve ileri düzey tedavi gerektiren hastalarda Pennsylvania Üniversitesi Perelman Tıp Fakültesi uzmanlarının görüş ve değerlendirmeleri, İstinye Üniversitesi ve Liv Hospital hekimlerinin hizmetine sunulacak. Hekimlerse alanında öncü uluslararası meslektaşlarıyla etkileşime geçerek onların da bakış açısından yararlanabilecek. 

“Bilimsel İş Birlikleri Sağlıkta Dönüşümün İtici Gücü”

İş birliğiyle ortak biyomedikal araştırmalar için sağlam bir zemin oluşturulması da mümkün hale gelecek. Uluslararası standartlarda bilimsel ve etik ilkelere uygun yürütülecek projeler; bilgi üretimi, inovasyon, insan sağlığına katkı ve geleceğin tedavilerine birlikte yön vermeyi amaçlıyor. 

İş birliğini değerlendiren İstinye Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, “Bilimsel iş birlikleri, sağlıkta dönüşüm ve ilerlemenin en güçlü itici gücüdür. Liv Hospital ve Pennsylvania Üniversitesi Perelman Tıp Fakültesi dünyanın en seçkin tıp fakültelerinden biri olan ile başlattığımız bu ortaklık, kanser tedavisinde geleceğin tedavilerini ülkemize kazandırma yolunda kritik bir adım. İstinye Üniversitesi olarak, araştırma, eğitim ve klinik uygulamaları küresel düzeyde entegre ederek, sağlık profesyonellerimizin en iyi şekilde yetişmesine katkı sağlama ve hastalarımıza umut olma vizyonuyla çalışmayı sürdürüyoruz” ifadelerini kullanıyor.

“Kanser Tedavisinde Kullanılan Hücreler Bizde Üretilecek”

Liv Hospital Rejeneratif Tıp ve Kök Hücre Merkezi Direktörü Prof. Dr. Erdal Karaöz ise kanser araştırması ve tedavisinde dünyada lider yükseköğretim kurumları arasında yer alan Pennsylvania Üniversitesi ile iş birliğinin Türkiye’de öncü olduğunu vurguluyor, Prof. Dr. Karaöz, “Liv Hospital, bu kapsamda Türkiye’de ilk defa hücresel tedavi uygulaması yapacak. İstinye Üniversitesi ile kurmakta olduğumuz uluslararası standartlardaki laboratuvarlar aracılığıyla bu tedavide kullanılacak hücreleri kendi bünyemizde üretmeye hazırlanıyoruz” diyor.

“Yarını da Düşünen Bir Vizyonla Hareket Ediyoruz”

Liv Hospital Grup Koordinatörü ve İstinye Üniversitesi İcra Kurulu Üyesi Meri İstiroti ise bu iş birliğinin ortak kurumların yanı sıra Türkiye’nin sağlıkla uluslararası konumunu da güçlendireceğini söylüyor. İstiroti, bu ortaklığın hasta, öğrenci ve genç araştırmacılar için de ilham verici fırsatlar yaratacağına inandığını ifade ediyor:

“Bilimsel ortaklıkları yalnızca bir bilgi alışverişi değil, insan hayatına doğrudan dokunan, geleceği dönüştüren güçlü bir etkileşim olarak görüyoruz. Liv Hospital ve İstinye Üniversitesi olarak sağlık hizmetinde yalnızca bugünü değil, yarını da düşünen bir vizyonla hareket ediyoruz. Pennsylvania Üniversitesi Perelman Tıp Fakültesi gibi köklü ve yenilikçi bir kurumla gerçekleştirdiğimiz bu iş birliği, ülkemizin sağlıkta uluslararası alandaki konumunu güçlendirecek önemli bir adım. Gerek ileri tedavi yöntemlerine erişimi kolaylaştıracak klinik programlar, gerekse bilimsel üretimi destekleyecek ortak araştırma projeleriyle, sağlık hizmetinin her katmanına değer katmayı hedefliyoruz. Bu anlaşmanın yalnızca kurumlarımız için değil, aynı zamanda hasta, öğrenci ve genç araştırmacılar için de ilham verici fırsatlar yaratacağına inanıyorum.”     

 

 

 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

  • Benzer Haberler

    Karın Germe Cerrahisinde 5 Önemli Uyarı!

    Karın germe operasyonu, özellikle gebelik sonrasında, kilo kaybına bağlı olarak ya da obezite cerrahisinden sonra ortaya çıkan sarkmış karın bölgesinin estetik açıdan düzeltilmesi için yapılan bir uygulama.

    Büyükşehir Belediyesi Sağlıklı Beslenme ve Diyet Birimi Kuşadası’nda da Hizmete Başladı

    Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu tarafından kente kazandırılan ve vatandaşlar tarafından beğeniyle karşılanan Sağlıklı Beslenme ve Diyet Birimi, Efeler’in ardından Kuşadası ilçesinde de hizmete başladı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    İlgilenebileceğiniz Haberler

    Başkan Şadi Özdemir makamını çocuklara devretti

    • Nisan 22, 2025
    • 0 views

    Milli İrade Meydanı çocukların neşesi ile cıvıl cıvıl

    • Nisan 22, 2025
    • 0 views
    Milli İrade Meydanı çocukların neşesi ile cıvıl cıvıl

    “Gezen Çömlek Atölyesi” çocukların ilgi odağı oldu

    • Nisan 22, 2025
    • 1 views
    “Gezen Çömlek Atölyesi” çocukların ilgi odağı oldu

    Konak’ta 23 Nisan heyecanı

    • Nisan 22, 2025
    • 3 views
    Konak’ta 23 Nisan heyecanı