EÜ’nün tüm birimleri “Sağlık” teması altında multidisipliner çalışacak

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinde “İyi Yaşamın Merkezi İzmir, Sağlıklı Yaşamın Öncüsü Ege Üniversitesi” teması ile Herkes İçin Sağlık Kongresi kapsamında “Herkes için Sağlık-Tek Sağlık” oturumu gerçekleştirildi.

Başkanlığını EÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Devrim Bozkurt’un yaptığı oturumda,  EÜ Tıp Fakültesi Doç. Dr. Özkan Doğanay, “Tek Sağlık Çerçevesinde Çok Disiplinli Çalışma Hazırlığı Deneyimi”  başlıklı sunumunu yaptı. Oluşturulan “Yuvarlak Masa” tartışma grubunda ise  Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Dönmez, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hande Gürer Orhan, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazan Ersin, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Esin Çeber Turfan, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Burcu Barutçuoğlu ve Prof. Dr. Güneş Ak yer aldı.

         “Herkes İçin Sağlık” kongresinde konuşan Prof. Dr. Bilgehan Gültekin diğer fakültelerle ortak çalışmalar yaptıklarını ve bundan dolayı memnuniyet duyduklarını, sağlık iletişimi ve sağlık turizmi konusunda tüm birimlerle her türlü iş birliğine açık olduklarını söyledi. 

“Gerçek sağlığa ulaşmak zor değil”                  

Sağlığa ulaşmanın önemine değinen Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Dönmez, “Gerçek sağlığa ulaşmamız aslında zor değil, bunun bilincinde olmak sağlıklı yaşamı beraberinde getiriyor. Farklı disiplinlerdeki donanımlı bilim insanlarının her kitleye ulaşması çok önemlidir. Bu yoldaki amacımız; insan sağlığını bedensel, ruhsal, sosyal olarak bütünlük halinde korumak ve sürdürmek için çalışmalar yapmak, geleceğin nesillerini sağlıklı inşa etmektir.  Herkes işini doğru ve severek yaparsa ve bunlar multidisipliner şekilde birleştirilip bütünlük içerisinde değerlendirilip, sunulursa sağlığı korumuş ve geliştirmiş oluruz. İnsanın yaşam ömrünü işte o zaman 150 yıla çıkartma şansı elde etmiş oluruz” dedi.

“Sağlığa bütüncül bakmalıyız”

Diş Hekimliği Fakültesi Prof. Dr. Nazan Ersin, “Güçlerimizi birleştirerek sağlığa bütüncül bakmayı başarmalıyız. Yapay zekâ, yeşile dönüşüm, sürdürülebilirlik, sıfır atık gibi olmazsa olmaz temalarımız üzerinde beyin fırtınası yapıp bu doğrultuda çözüm odaklı çalışmalar bizi mutlu eder” diye konuştu.

 EÜ’nün vizyonunu sağlık teması etrafında birleştirdiğini ifade eden Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hande Gürer Orhan, “Ege Üniversitesi, vizyonu ve hedefleri doğrultusunda adım atan bir kurum. Araştırma Üniversitesi olmak, kalite standartlarını yükseltmek, toplumun geri bildirimlerini değerlendirmek ve bunların en önemlisi vizyonumuzu sağlık teması etrafında toplamak olarak çalışmalar yürütüyoruz. Bütün disiplinlerle ortak olarak sağlığa nasıl katkı sağlanır? konusunu tartışıyoruz. Öğrencilere vizyonumuzu tanıtmak ve topluma yaptıklarımızı anlatmak amacıyla buradayız. Bu konuda başarıya ulaştığımızı düşünüyorum” dedi.

“Hedefimiz sağlık temalı bir üniversite olmak”

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Esin Çeber Turfan, “Hedefimiz; öğrenci odaklı, kaliteli eğitim doğrultusunda toplumu bir araya getirmek, bir araştırma üniversitesi olarak etik ve bilimsel değerlere sahip meslek mensupları yetiştirmek, araştırma yapmak, toplumsal katkı, halka ulaşabilmek kriterleriyle sağlık üniversitesi olmaktır” diye konuştu.

Tıp Fakültesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Özkan Doğanay, “Üniversiteye yön belirlemek, hedef belirlemek, bu hedef doğrultusunda birçok fakültenin beraber çalışması, sanayi ve akademi için ürün oluşturması hepimizi heyecanlandıran bir proje. ‘Tek Sağlık’ konseptini çok değerli buluyorum.  Tek tema altında birleşebildiğimiz bu kongrenin çok faydalı olduğunu düşünüyorum” dedi.

Tüm üyelerin yaptığı son değerlendirmede ise; amacına ulaşmış bir kongre gerçekleştirildiği ve devamının ileri yıllarda da yapılması gerekliliği vurgulandı. Kongrenin düzenlenmesine öncülük eden EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’a ve Tıp Fakültesine teşekkürler iletildi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

  • Benzer Haberler

    Parkinson’da umut erken tanıda…

    Parkinson hastalığının, beyindeki dopamin üreten sinir hücrelerinin kaybıyla ortaya çıktığını belirten uzmanlar, Parkinson’un ilerleyici bir sinir sistemi hastalığı olduğunu söylüyor.

    Prof. Dr. Nilgün Tekkeşin:  “Topuk delme, yenidoğanlarda güvenli ve etkili bir yöntemdir!”

    Yenidoğanlarda ve özellikle de erken doğum bebeklerde (prematüre) kan örnekleri almanın zor ve koşullara göre de zaman zaman kısıtlayıcı bir işlem olabildiğini ifade eden Prof.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    İlgilenebileceğiniz Haberler

    Genç müzisyen Doruk Ali Sezer’den piyano resitali

    • Nisan 10, 2025
    • 20 views
    Genç müzisyen Doruk Ali Sezer’den piyano resitali

    ING Türkiye’de üst düzey atama

    • Nisan 10, 2025
    • 18 views
    ING Türkiye’de üst düzey atama

    Seferihisar Belediyesi Türkiye-Almanya Kardeş Şehirler Zirvesi’nde

    • Nisan 10, 2025
    • 23 views
    Seferihisar Belediyesi Türkiye-Almanya Kardeş Şehirler Zirvesi’nde

    Otizm Farkındalık Günü Gölcük’te Renkli Görüntülere Sahne Oldu

    • Nisan 10, 2025
    • 20 views
    Otizm Farkındalık Günü Gölcük’te Renkli Görüntülere Sahne Oldu

    Parkinson’da umut erken tanıda…

    • Nisan 10, 2025
    • 21 views
    Parkinson’da umut erken tanıda…

    Prof. Dr. Nilgün Tekkeşin:  “Topuk delme, yenidoğanlarda güvenli ve etkili bir yöntemdir!”

    • Nisan 10, 2025
    • 23 views
    Prof. Dr. Nilgün Tekkeşin:   “Topuk delme, yenidoğanlarda güvenli ve etkili bir yöntemdir!”