Masuder Öncülüğünde Düzenlenen 3. Uluslararası Maden Suyu Kongresi’nde İlk Gün Sona Erdi

  • Ekonomi
  • Kasım 26, 2024
  • 0 Comments

Masuder üyeleri, sektör temsilcileri ve maden suyu paydaşları, 26 Kasım’da düzenlenen 3. Uluslararası Maden Suyu Kongresi’nin ilk gününde bir araya geldi.

“Bir Ömür Maden Suyu” temasıyla hayata geçirilen kongrede, maden suyunun toplum sağlığına katkıları ve ekonomik değerini artırmaya yönelik iş birliği imkanları ele alındı.

Türkiye Maden Suyu Üreticileri Derneği (Masuder) tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Uluslararası Maden Suyu Kongresi’nin ilk günü sona erdi. İlk ikisi Kızılay Doğal Maden Suları tarafından organize edilen kongre, bu yıl “Bir Ömür Maden Suyu” temasıyla hem fiziki hem de çevrim içi oturumlarla katılımcıları bir araya getiriyor.

Bilim ve Sektör Temsilcileri Bir Araya Geldi

Kongrenin İstanbul Bosphorus’ta düzenlenen ilk günü, Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Masuder Başkanı Ömer Kızıl ve Bilim Kurulu Başkanı Muhammet Emin Çam’ın açılış konuşmaları ile başladı. Uzman konukların ve yetkili isimlerin katıldığı panellerde ise maden suyunun üretim süreçlerinden pazarlamaya, beslenmeden gastronomiye, sürdürülebilirlikten sağlık ve güzellik uygulamalarına kadar birçok konu ele alındı. 

Gazeteci Özlem Aktay’ın moderatörlüğündeki “Ulusal ve Küresel Maden Suyu Politikaları” ilk panelin konukları; MTA Genel Müdürlüğü Genel Müdür Eski Yardımcısı Nizamettin Şentürk, Avrupa Doğal Mineral Suları Genel Sekreteri Patricia Fosselard, Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Şenol Yücel ve Akademisyen Dr. Ecz. Metin Uyar idi. Tartışmalarda maden suyunun kaynak yönetimi, uluslararası standartlar ve sektörün gelecekteki politikaları detaylı bir şekilde ele alınarak, yerel ve küresel iş birliklerinin önemine dikkat çekildi.

NielsenIQ Takım Lideri Esra Doyduk Yalçın’ın “İçecek Kategorisi Ekonomisi” başlıklı sunumunun ardından ise TÜBİTAK MAM, Ar-Ge Direktörü Prof. Dr. Mehmet Pala’nın “Maden Suyunun Sağlık Yararları ve Kullanım Alanları” isimli panel geçekleşti. Panelin konukları; Kaizen Class Academy Gıda Mühendisi Tuğba Parıltı, Türkiye Voleybol Federasyonu Eğitim Kurulu Koordinatörü Prof. Dr. Selda Bereket Yücel, İstanbul Kent Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gamze Akbulut ve İç Hastalıkları ve Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Hakan Alagözlü idi. Oturumda, maden suyunun sağlık üzerindeki olumlu etkileri, sporcular ve bireyler için beslenmedeki önemi, farklı kullanım alanları ve bilimsel çalışmalardan elde edilen güncel veriler ışığında değerlendirildi.

Kongrenin öğleden sonraki seanslarında ise ilk olarak Kantar Türkiye Genel Müdürü Hande Beceren “Ulusal ve Küresel Tüketici Eğilimleri” isimli sunumunu gerçekleştirdi. Ardından, Gazeteci, Gıda Mühendisi ve Su Someliyesi Ebru Erke’nin moderatörlüğündeki “İçecek Dünyasında İnovasyon, Trend ve Pazarlama” başlıklı oturum, Beslenme Uzmanı Elvan Odabaşı, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Itır Erhart, Endüstriyel Bilim İnsanı Can Kayacılar ve DSM Firmenich Yaratım ve İnovasyon Başkan Yardımcısı Harish Babu’nun katılımıyla düzenlendi. Panelde, içecek sektöründeki yenilikçi yaklaşımlar, tüketici beklentilerindeki değişimler ve geleceğin pazar dinamiklerine yön verecek stratejiler kapsamlı bir şekilde ele alındı.

Gazeteci Celal Toprak’ın modere ettiği “Maden Suyu Ekonomisi ve Sektör Geleceği” başlıklı oturum ise, Yemeksepeti Market Ticari Direktörü Melis Erel Onay, Bizim Toptan Satış Mağazaları Kategori Müdürü Ali Güven, Şişecam Bölge Satış Kıdemli Direktörü Başar Tırpancı ve Döhler Bölge Satış Direktörü Hakan Şen’in katılımı ile düzenlendi. Panelde, maden suyu sektörünün ekonomik katkıları, tüketici alışkanlıklarındaki değişimler ve sürdürülebilirlik odaklı yenilikçi uygulamalar tartışmaya açıldı.

3.Uluslararası Maden Suyu Kongresi’nin ikinci günü ise çevrimiçi bir şekilde “kongre.madensuyu.org” adresi aracılığıyla paylaşılacak link üzerinden takip edilebilecek.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

  • Benzer Haberler

    • Ekonomi
    • Aralık 10, 2025
    • 28 views
    Ela Excellence Resort Belek’te Yeni Yıla Işıltılı Merhaba

    Akdeniz’in eşsiz güzellikteki kıyılarında konumlanan Ela Excellence Resort Belek, 24 Aralık – 7 Ocak tarihleri arasında gerçekleşecek “Yeni Yıl Coşkusu” temalı özel programıyla misafirlerine unutulmaz bir yılbaşı tatili yaşatmaya hazırlanıyor.

    • Ekonomi
    • Aralık 10, 2025
    • 28 views
    Gürsis ile Hedef Mükemmellik

    Sürekli iyileştirme (Kaizen) anlayışıyla her seviyeden çalışanın gelişim süreçlerine aktif katılımını sağlayan, standartlaştırma ile her işin aynı kaliteyle yapılmasını güvence altına alan, KPI ve veri odaklı yönetim anlayışıyla kararlarını ölçülebilir sonuçlara dayandıran GÜRSİS; üretimden lojistiğe, kalite yönetiminden tedarik zincirine kadar tüm operasyonlarda israfın sistematik biçimde ortadan kaldırılmasını esas alıyor.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    İlgilenebileceğiniz Haberler

    İrfan Güney’den İnsan Özünü Merkeze Alan Senfonik Bir Eser: Yansımalar

    • Aralık 10, 2025
    • 31 views
    İrfan Güney’den İnsan Özünü Merkeze Alan Senfonik Bir Eser: Yansımalar

    21.Peron’dan Yeni Albüm: Yeni 1973

    • Aralık 10, 2025
    • 25 views
    21.Peron’dan Yeni Albüm: Yeni 1973

    Atatürk Çocukları Kütüphaneleri, Kitap Bağışlarını Bekliyor

    • Aralık 10, 2025
    • 23 views
    Atatürk Çocukları Kütüphaneleri, Kitap Bağışlarını Bekliyor

    Ela Excellence Resort Belek’te Yeni Yıla Işıltılı Merhaba

    • Aralık 10, 2025
    • 28 views
    Ela Excellence Resort Belek’te Yeni Yıla Işıltılı Merhaba

    Bakan Bolkvadze Panorama 1326’da Tarihe Yolculuk Yaptı

    • Aralık 10, 2025
    • 30 views
    Bakan Bolkvadze Panorama 1326’da Tarihe Yolculuk Yaptı

    Gürsis ile Hedef Mükemmellik

    • Aralık 10, 2025
    • 28 views
    Gürsis ile Hedef Mükemmellik